Jak zůstat v kontaktu (nejen) s cizincem na rodičovské?

Zasílání newsletteru s novinkami na e-mail, nabízení vzdělávacích kurzů nebo zvaní na firemní akce. To jsou známé možnosti, jak být v kontaktu se zaměstnancem vaší firmy toho času na rodičovské dovolené.  Ale co když můžeme mít vše na jednom místě? To nabízí oceněná aplikace od M.arter. 

rodičovská dovolená

Tato komunikačně-vzdělávací aplikace vyhrála Profi HR Awards v kategorii „Inovativní zaměstnanecký benefit 2023”. Jak aplikace funguje? Je propojena s videotékou M.arter, kde se nachází nespočet kurzů. Tam se rodiče vzdělávají podle svých časových možností a potřeb.

Součástí systému je i komunikační webová aplikace, díky níž se zaměstnanci dozvídají firemní novinky a diskutují mezi sebou. Aplikace také poskytuje informace o rodičovské dovolené, osobním rozvoji a kariérním růstu. To vše zaměstnancům na rodičovské pomáhá zůstat v kontaktu s firmou, udržet s ní krok a v budoucnu zkrátí čas, a tedy i finanční náklady zaměstnavatele na jejich adaptaci při návratu do práce.

„Je potřeba počítat, že rodič při návratu zpět do zaměstnání bude stát firmu nějaký čas a peníze. Nicméně stále se vyplatí v porovnání s hledáním a zaučováním nového člověka. To firmu může stát i půl milionu korun,” zmiňuje Andrea Bohačíková, CEO M.arter. „Díky aplikaci se podle našich výsledků zkrátí adaptace vracejícího se rodiče přibližně o 13 týdnů.”

aplikace M.arter

O aplikaci se stará HR pracovník firmy, který moderuje její obsah. Vytvoření účtu firmy zabere maximálně dvě hodiny. Velkou výhodou M.arter aplikace je, že nepotřebuje přístupy do interního systému. Což kvůli stále se zvyšujícím požadavkům na kyber ochranu ocení většina firem.

Tým M.arter razí heslo, že rodičovská není brzda, jejich expertní tým pečuje o zaměstnance na mateřské a rodičovské dovolené a tvoří prorodinnou firemní kulturu. Zajímá vás víc? Podívejte se na jejich web.

Jak je to v České republice se zdravotním pojištěním a náklady na porod u cizinek? Přečtěte si zde.

Autor článku: Zuzana Sidor Kulíšková
Fotografie: Kateřina Ceralová

Lucie Smith

Zdravím! Do komunity cizinců v Česku jsem pronikla nejprve jako lektorka češtiny, později jako markeťačka a nakonec jsem si vzala jednoho Američana. I proto vím, jak náročné může být papírování spojené se zahraničními zaměstnanci, a je mi ctí vám prostřednictvím blogu tento nelehký úkol zjednodušit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *