Zaměstnáváte cizince? Přidejte se do Klubu imigračních specialistů!

#ZamestnavameCizince Ve sdílení informací je síla. Proto jsme vytvořili Klub imigračních specialistů (KIS) pro HR manažery a zaměstnavatele, ve kterém budeme společně řešit základní i pokročilé imigrační procesy a aktuální témata z oblasti zaměstnávání cizinců. Součástí bude i offline seminář Základy imigračního specialisty, na který se můžete už teď přihlásit. Podrobnosti se dozvíte v článku.

Přidejte se do Klubu imigračních specialistů!

Přidejte se do Klubu imigračních specialistů!

 

Co je KIS a k čemu slouží

Klub imigračních specialistů (KIS) je klub pro HR manažery a zaměstnavatele, kteří své pracovní kolektivy rozšiřují o zaměstnance z ciziny. Přidat se může každý, koho téma zajímá, ať už jste v této oblasti začátečník nebo ostřílený profesionál.

 

KIS má 4 hlavní cíle:

  • EDUKACE – soustavné vzdělávání v oboru imigrace, relokace a integrace cizinců v Česku, to vše jasně a srozumitelně 
  • KONZULTACE – odborná pomoc a rady ohledně specifických případů, které ve firmě řešíte. Čerpáme jak z právní teorie, tak praxe, kterou máme zažitou z měst napříč ČR
  • INTEGRACE – podpora vašich zahraničních zaměstnanců pomocí praktických materiálů, díky kterým se tu budou cítit jako doma
  • KOMUNITA – Sdílení zkušeností, know-how, „zlepšováků“ i problémů s ostatními HR manažery a zaměstnavateli. Víc hlav víc ví!

 

Proč se do KISu přidat

Za poslední roky o témata z oblasti imigrace, relokace a zaměstnávání cizinců opravdu není nouze. Kartami zamíchala nejprve pandemie koronaviru a potom válka na Ukrajině, kde se situace stále mění ze dne na dene

Firmy jsou navzdory krizi kvůli nedostatku pracovní síly v ČR nuceny stále častěji nabírat v zahraničí a mnohdy na to nejsou připraveny, popřípadě neví, co všechno relokace cizinců obnáší. V nejbližší době nás navíc čeká nová podoba Zákona o pobytu cizinců na území ČR, kterou nyní připravuje vláda.

Členství v KISu vám zaručí, že o všech těchto tématech budete mít přehled. V oblasti zaměstnávání cizinců vás díky tomu nic nezaskočí. 

 

Přihlaste se k našim HR novinkám

Nechte nám svůj email a dostávejte užitečné tipy nejen pro zaměstnavatele expatů v České republice.

 

Na co dalšího se můžete těšit

Kromě blogu, newsletteru a pravidelných webinářů pro HR a zaměstnavatele, které firmám poskytujeme zdarma, se díky KISu dostanete i k dalším produktům

Pro vaše zahraniční zaměstnance jsme si připravili v anglickém jazyce např. praktickou příručku #LifeInCzechia guide, interaktivní webinář #LifeInCzechia Webinar a checklisty, díky kterým nezapomenou na důležité povinnosti během svého pobytu v Česku. 

Na vás potom čekají různá školení v oblasti zaměstnávání cizinců, konzultace vašich specifických imigračních případů, checklisty v češtině, pravidelná online setkání i setkání naživo a také uzavřená online skupina, která si radí a sdílí know-how 24 hodin denně 7 dní v týdnu. 

 

Pro koho je KIS vhodný 

Ať už máte za sebou stovky relokací nebo se zaměstnáváním cizinců teprve začínáte, KIS se bude hodit vám všem. Program je vhodný pro všechny HR specialisty, kteří se chtějí nově vzdělat v oblasti vyřizování pracovních povolení a obecně zaměstnávání cizinců.  Přidat se ale mohou i ti, kteří se v oblasti orientují, ale chtějí toto porozumění dále rozvíjet a mít na koho se obrátit při každodenní práci s cizinci.

 

V KISu si každý přijde na své. Nabízíme 5 programů:

  • Nespolupracující firmy / Veřejnost – firmy, které si vše řeší samy a pomoct potřebují jen jednou za dlouhý čas
  • Spolupracující firmy – firmy, které nechtějí řešit imigrační ani relokační služby samy a chtějí, abychom to za ně zajistili my
  • Basic – firmy, které si chtějí imigrační záležitosti řešit samy, ale potřebují pravidelně konzultovat pár věcí
  • KIS Junior – firmy, které si chtějí imigrační záležitosti řešit samy, ale rády by měli neomezený přístup ke zkušenostem a praxi
  • KIS Advanced – firmy, které si chtějí imigrační záležitosti řešit samy, ale rády by měli neomezený přístup ke zkušenostem a praxi

 

Seminář Základy imigračního specialisty

Víme, že vzdělávat se a sdílet je dobré nejen online, ale i offline. Proto jsme se rozhodli otevřít seminář Základy imigračního specialisty.

Jeho cílem je získání přehledu o tom, jak funguje oblast zaměstnávání cizinců. Znalosti potom můžete využít při samostatné práci nebo je dále delegovat. Těšit se můžete na celou řadu klíčových témat z oblasti imigrace a relokace. Např. typy dokladů a povolení, rozdíly mezi zaměstnáváním občanů EU a třetizemců, zaměstnávání uprchlíků z Ukrajiny, relokace rodinných příslušníků a praktickou část.

Ceny semináře závisí na počtu účastníků za firmu. Členové Klubu imigračních specialistů mohou uplatnit slevu nebo se dokonce semináře zúčastnit zdarma. Podrobnosti najdete v dokumentu na našich webových stránkách.

 

Chcete se přidat?

Máte zájem stát se členy Klubu imigračních specialistů? Nebo se už rovnou chcete zaregistrovat na seminář Základy imigračního specialisty? Stačí napsat na andrea@foreigners.cz nebo zavolat na +420 724 702 883.

Už teď se na vás těšíme! Pojďme společně kultivovat oblast zaměstnávání cizinců a dělat tak Česko zemí, kde se zahraniční zaměstnanci budou cítit jako doma. Společně posouváme svět.

Zdroj foto: Thirdman, pexels.com

Tereza Walsbergerová

Hello! I'm Tereza and I'm a wordsmith and literature nerd from Brno. Although I was born and raised in the Czech Republic, I know all too well from my time living in Texas what it's like to be a "stranger in a strange land." I am excited to share all kinds of information with y'all!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *