Jak zmírnit kulturní šok: usnadněte vašim zahraničním zaměstnancům přesun do ČR

#ZamestnavameCizince Přijali jste do vaší firmy zaměstnance z ciziny? Imigrační záležitosti nejsou to jediné, s čím budou potřebovat pomoct. Je třeba přemýšlet i nad tím, jak jim usnadnit samotné zabydlení se v Česku. A to, co cizincům v tomto ohledu pomůže nejvíce, jsou informace. Ty jim však musíte podat jasnou, srozumitelnou  a pokud možno nenásilnou  formou. V článku se podělíme o pár tipů na vychytávky, které cizincům ve spolupráci s firmami poskytujeme my.

 

Orientační webinář může být pro cizince zábavný způsob, jak se o Česku naučit více.

 

 

Orientační webináře pro expaty

HR manažeři a zaměstnavatelé při vší své práci často nemají prostor, aby přijíždějícím zaměstnancům z ciziny pomáhali usadit se. Pro nové expaty tak může být těžké vyrovnat  se s kulturním šokem

My ve Foreigners se o to, aby se cizinci v ČR cítili jako doma, staráme už více než 13 let.  Díky tomu víme, co potřebují. Teď chceme naši pomoc ještě více rozšířit, a proto jsme přišli s orientačním webinářem pro expaty #LifeInCzechia Webinar

Budoucí expaty v něm zasvěcujeme do toho, jak to v Česku funguje. Naším cílem je zahnat veškeré strachy a obavy spojené s relokací. V průběhu prezentace mají cizinci příležitost se v chatu zeptat na vše, co je zajímá. 

 

 

Přihlaste se k našim HR novinkám

Nechte nám svůj email a dostávejte užitečné tipy nejen pro zaměstnavatele expatů v České republice.

 

 

#LifeInCzechia Guide pro expaty

HR manažerům a zaměstnavatelům, kteří s námi spolupracují, nabízíme kromě webináře pro cizince informace zpracované i v písemné formě –⁠ náš PR tým pro tyto účely zhotovil speciální brožurku #LifeInCzechia Guide

V této příručce si cizinci mohou o všem v klidu přečíst, což uvítají především ti z nich, jejichž angličtina není na té nejlepší úrovni, popřípadě jejich rodinní příslušníci. Nechybí ani ilustrační obrázky české kultury a přírody s vysvětlivkami. Brožuru máme pro zahraniční zaměstnance nachystanou ve formátu pdf, aby si ji mohli otevřít třeba i v telefonu v letadle po cestě do České republiky.

 

#LifeInCzechia Guide Brochure

#LifeInCzechia Guide pro cizince.

 

Pro milovníky čísel je tu Numbeo

Ptají se vás často vaši kandidáti a nově nabraní zahraniční zaměstnanci, kolik v Česku stojí například láhev vody

Nás se naši klienti ptají opakovaně, a proto jsme tyto informace zahrnuli do naší #LifeInCzechia Guide brožurky. Prezentujeme je i na webinářích. Doba je ale bohužel bouřlivá a ceny se mění tak často, že je skoro až nemožné tabulky včas aktualizovat. Proto se s cizinci při této příležitosti dělíme o odkaz na webový portál numbeo.com, kde aktuální ceny najdou.

Přímo ZDE můžete například najít současné ceny základních produktů v Praze.

Chtěli byste svým zaměstnancům pomoci zmírnit kulturní šok? Zalíbil se vám některý z našich tipů? O webinářích i jejich nadcházejících termínech se dozvíte víc na našem facebooku. Spolupracujícím partnerům potom rádi zdarma poskytneme naši #LifeInCzechia Guide brožurku.

Chtěli byste s námi spolupracovat? Máte zájem o konzultaci? Ozvěte se přímo naší CEO Andree Tkačukové na andrea@foreigners.cz.

Foto článek: pexels.com

Tereza Walsbergerová

Hello! I'm Tereza and I'm a wordsmith and literature nerd from Brno. Although I was born and raised in the Czech Republic, I know all too well from my time living in Texas what it's like to be a "stranger in a strange land." I am excited to share all kinds of information with y'all!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *