Razítko v pase, klíče od bytu i společenské akce. Nábor zahraničních zaměstnanců usnadňujeme od A do Z

Připadla vám agenda zaměstnávání cizinců a úkoly se na vás valí ze všech stran? Hledáte spolehlivého partnera, který vám s náborem kolegů ze zahraničí pomůže, abyste nebyli ve stresu ani vy, ani vámi vybraný uchazeč? Představujeme vám široký záběr našich služeb určených pro HR manažery a zaměstnavatele – stačí si vybrat, jak můžeme z vašeho seznamu “to be done” vyškrtat co nejvíc položek. Jdeme na to!

Kanceláře Foreigners najdete v šesti českých městech: Praha, Brno, Olomouc, Hradec Králové, Pardubice, Plzeň. Expatům a firmám, v nichž pracují, pomáháme už od roku 2009. Náš příběh si můžete poslechnout v tomto videu. Víc o nás si přečtete tady.

imigrační služby

Pro firmy nabízíme služby v těchto čtyřech oblastech:
IMIGRACE
RELOKACE
INTEGRACE
VZDĚLÁVÁNÍ

Imigrační služby:

Zajistíme, aby vámi vybraný kandidát z ciziny, bez oděrek a škrábanců prošel imigračním řízením a co nejdřív zaklepal na vaše dveře. Máme bohatou zkušenost se zařizováním zaměstnanecké karty, modré karty i kartou vnitro-podnikově převedeného zaměstnance (tzv. ICT karta). Podáme vám pomocnou ruku při žádostech o pracovní víza, pracovní povolení, povolení k pobytu a dodáme pro vaše zahraniční kolegy potvrzení o ubytování

Dále se na nás můžete obrátit i kvůli zdravotnímu pojištění pro rodinné příslušníky vámi zaměstnaného expata nebo pokud potřebujete poradit s vládními programy ekonomické migrace. Náš tým imigračních odborníků je vám k dispozici pro konzultaci.

podrobnosti zde

Relokační služby:

Najít svoje nové doma může být expaty oříšek, který umíme rozlousknout. Pracujeme s obsáhlou databází majitelů nemovitostí (aktuálně máme v nabídce téměř 15 000 bytů), ať je to bydlení v centru nebo na předměstí. Naše klienty rádi vyzvedneme přímo na letišti a dovezeme je na jejich vybranou adresu.

Máme ve správě i co-livingové projekty a rezidenční budovy postavené přímo s myšlenkou ubytovat v nich expaty (krátkodobé i dlouhodobé pronájmy), například Domeq, a firmy této možnosti hojně využívají – mají tak své cizím jazykem mluvící kolegy pod jednou střechou a ti čerpají z výhod “sousedského” bydlení – znají se navzájem, mohou spolu jezdit do práce nebo si dát třeba i společný home office.

Využít můžete také oblíbených relokačních balíčků, které kumulují relokační, imigrační i integrační služby.

podrobnosti zde

Integrační služby:

Mít kolem sebe komunitu, která vás podpoří, kde máte přátele, kde se bavíte a kde je vám dobře, je základem pro spokojený společenský život. Cizince mnohdy překvapí české návyky, tradice, jak se chováme, jak působíme a co je pro nás normální. Pro pochopení české mentality, pracovní morálky a Čechů vůbec pořádáme na vyžádání interkulturní tréninky.

K tomu pravidelně organizujeme MeetUpy, setkání expatů i místních, nebo jiné akce, kde se účastníci baví anglicky, česky i jinými jazyky, vzájemně se poznávájí a mnohdy začínají nové kamarádské vztahy. 

V našem portfoliu figuruje i prohlídka města, aby jeho nový obyvatel věděl, kde si může nakoupit, kam si zajet na kole, kde je nejbližší fitko, jak funguje veřejná doprava nebo právě, kde se bez problémů dorozumí anglicky. Začátek v cizím prostředí je pak pro daného jedince snazší a pohodlnější.

Jestli se do Česka relokuje celá rodina, dokážeme pomoci s výběrem školky či školy pro děti, a poskytujeme asistence (tlumočení, překlady) dle potřeby.

podrobnosti zde

Edukační služby:

Pravidla a zákony týkající se zaměstnávání cizinců se vyvíjejí a zvyklosti se mohou lišit město od města, úřad od úřadu. Bedlivě sledujeme všechny novinky, sdílíme si je napříč týmem, a rádi se o ně dělíme i s vámi. Propojujeme se skrze semináře i webináře, posíláme newsletter, píšeme blogové články, jako je tento. 

Chcete se i vy v oblasti zaměstnávání zahraničních kolegů zdokonalit? Přidejte se k nám.

podrobnosti zde

Komplexní a přehledný souhrn našich služeb najdete na našem webu. Těšíme se na spolupráci!

Lucie Smith

Zdravím! Do komunity cizinců v Česku jsem pronikla nejprve jako lektorka češtiny, později jako markeťačka a nakonec jsem si vzala jednoho Američana. I proto vím, jak náročné může být papírování spojené se zahraničními zaměstnanci, a je mi ctí vám prostřednictvím blogu tento nelehký úkol zjednodušit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *