Moje práce mi dovoluje plnit si sny, oceňuje konzultantka ve Foreigners

Luxusnější životní styl, investice do osobního rozvoje, několikatýdenní cestování. Takových radostí si užívá Maria Cherkashina, která už téměř tři roky působí jako relokační konzultantka ve společnosti Foreigners. To znamená, že cizincům, kteří se přistěhují do České republiky, konkrétně do Prahy, pomáhá najít bydlení. Tato obchodní pozice jí dává možnost neomezeného výdělku. A to je přesně to, co Maria, původem z Ruska, na své práci považuje za největší výhodu. Jaké jsou ty další?

Mariu, která v České republice žije více než dvacet let, do kanceláře Foreigners zavála touha po seberealizici, růstu i větší svobodě. A to jak osobní, tak finanční. “Chtěla jsem objevovat nové hranice sebe samotné a zároveň uplatnit své dosavadní zkušenosti z obchodu, komunitního tlumočení a turistického ruchu. Když jsem náhodou uviděla na Facebooku nabídku Foreigners na pozici Relocation Consultant, přihlásila jsem se, protože obsahovala vše, co jsem hledala. Společnost jsem sice neznala, ale oslovila mě jasnou vizí, s níž jsem se ztotožňovala, otevřenou komunikací, nadšením a přátelskou atmosférou od samého začátku,” vzpomíná dnes úspěšná obchodnice.

Maria ve Foreigners působí od roku 2014.

Právě slovo obchod, obchodník je pro spoustu lidí hledajících práci až odstrašujícím pojmem. Maria to ale vidí jinak: Mně se obchodník asociuje s neuvěřitelnou energií, motivací, sebereflexí, chutí pomoci a neomezenými možnostmi růstu: osobního, profesionálního i finančního.”

Obchodník ve Foreigners, agentuře poskytující komplexní služby pro expaty v šesti českých městech, každý den pracuje s lidmi. Zjišťuje jejich potřeby, hledá řešení a uzavírá obchody. Setkává se s cizinci ze všech koutů země, mluvícími různými jazyky, z různých kultur a sociálních poměrů. Tudíž je i kulturním mediátorem a snaží se najít takové řešení, kde každá zúčastněná strana – tedy klient, majitel nemovitosti a společnost Foreigners.cz, případně i jiné spolupracující strany – je spokojená a obchod bude úspěšně uzavřen. “Pro nás neexistují problémy, ale situace, které se učíme každý den řešit. A nadšený klient, jemuž najdu domov dle jeho představ, je nejlepší motivací a smyslem, proč jsem na správném místě,” říká Maria.

Život ve vlastní režii

Obchodní pozice se od klasického hlavního pracovního poměru liší v tom, že obchodník pracuje sám na sebe, tedy vyřídí si živnostenský list a jednou za rok podá daňové přiznání. Díky tomu má neomezenou možnost výdělku. Sama Maria byla před nástupem do Foreigners klasicky zaměstnaná. To už ale nechtěla.

“Přechod na živnostenský list pro mě byla určitá transformace pohledu na to, čeho jsem schopna dosáhnout, když najednou je to jenom v mé režii a záleží jenom na mně, kolik si vydělám a v jakém standardu budu žít. Byla to zkouška, která mě neuvěřitelně posunula k větší sebejistotě, sebereflexi, k umění nastavovat a plnit si cíle, k lepšímu time managementu a pochopení hodnoty času, k umění dělat rozhodnutí a určovat směr a hlavně k tomu, že mám život ve svých rukou.

Statisícové výdělky? Proč ne

Vzhledem k tomu, že Maria už několikrát obohatila svůj bankovní účet o sumu přesahující 100 tisíc korun za měsíc, může hodně cestovat, a vracet vynaloženou energii svému tělu i duši. “Finanční svoboda je dnes také osobní svoboda. Kromě toho, že si mohu dovolit mnohem více než dříve a nepřemýšlet o ceně, zajít si na dobrou večeři, dopřát si větší luxus pro tělo a duši, investovat do sebe a svého osobního rozvoje, si zároveň plním svůj sen cestovat. Před několika týdny jsem se vrátila z cesty po Gruzii, chystám se do Černé hory a na podzim do turecké Cappadocie.”

Díky práci na „živnosťák“ je Maria svým vlastním pánem.

Není to přitom tak, že by relokační konzultant pracoval od nevidím do nevidím. Kancelář Foreigners.cz je otevřená od 10.00 do 17.00, ale záleží na konkrétních klientech a samotném obchodníkovi, jaký režim si nastaví. Stává se, že klienti přes den pracují a upřednostňují prohlídky večer, případně o víkendu. I to ale může být klíčem k vysokému finančnímu ohodnocení.

“Vím, že moje flexibilita mi vždy pomáhala k úspěchu, ale dbám na to, abych měla jasně stanovené hranice a měla čas na osobní volno. Odpracované hodiny jsem si nikdy nepočítala, jelikož záleží na mně, jak si práci rozvrhnu a nakolik efektivní jsem. Když se mi práce nakupí, tak holt zůstanu o pár hodin déle, když vím, jakých výsledků chci dosáhnout na konci měsíce,” vysvětluje Maria, které na začátku trvalo tři měsíce, než se dostala na stabilní výdělek. Od té doby se ale firma Foreigners.cz rozrostla a posunula, tudíž není problém dosahovat nadstardandní peněžní odměny hned po prvním měsíci.

Každý den je jiný

Pozice relokačního konzultanta je vhodná jak pro ženy, tak pro muže, a věk přitom nehraje roli. Hodí se pro člověka, který je otevřený, komunikativní, kreativní, cílevědomý a samostatný. Rád poznává lidi z různých zemí a kultur, pomáhá, hledá řešení a má tah na branku. Jak potvrzuje Marie Cherkashina, pracovní den obchodníka ve Foreigners je pokaždé jiný než ten předchozí a kromě dennodenní angličtiny vyzývá k opuštění komfortní zóny.

“Vyhovuje mi pracovat pro společnost, která má jasné vize, je etická a kde otevřená komunikace hraje hlavní roli. Pro společnost, která neustále sama roste, ale zároveň myslí na osobní růst nás všech. Kde je bezpečné sdílet nejen své úspěchy, ale i neúspěchy, a společně přicházet na to, proč se staly, kde radost z úspěchu druhých je přirozená.”


Chcete si svoji práci užívat jako Maria? Podívejte se na volné pozice, které aktuálně nabízíme, a staňte se spolehlivou posilou našeho týmu. Protože my společně posouváme svět dopředu 😉

Lucie Patkova

Hello, our dear blog readers! Since I am passionate about sharing interesting and important information, it's my pleasure to keep you updated what's going on in the Czech Republic so you feel at home here ;-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *